web analytics

Lancering van deze site

Hij is een prachtig mannetje van nog geen twee. Bevlogen, blond en blij. Iedere dag is hij toegewijd bezig de wereld te ontdekken. In één moeite door ontdekt hij zichzelf. Wat hij allemaal kan met zijn lijf, met zijn handen, met zijn vingers. Wat er gebeurt wanneer die vingers een stift pakken en ze die stift met de punt op het papier in  beweging zetten.

En hoe het papier er uitziet wanneer hij daarna tekent met een andere kleur. En daarna met nog een andere kleur. En nog eentje. In dat creatieproces plakt hij na het tekenen glimmende zachte stickers op de tekening. Van voertuigen. Auto’s en vliegtuigen. Nog altijd toegewijd en geconcentreerd. Daarna was het tijd voor de lancering van het cadeau. De wereld mocht het zien en ik kreeg het voor mijn verjaardag. Lucky me.

Website

Er is nog iets anders gelanceerd. Deze website! Door de oma van dat mannetje. Dertig keer zo oud als haar kleinzoon deed ze over haar lancering dertig keer langer dan hij over de zijne. Het verschil is een heel leven. Jaren van opvoeding en scholing, sociale controle, aangeleerd weten en vertrouwde waarheden.

Maar was het wel mijn waarheid of was die overgenomen van de juf? En wanneer is iets eigenlijk goed? Ik schreef, herschreef, herschreef opnieuw en gooide weg. Geconditioneerde onzekerheid. Ik kreeg er blokkades van en kwam niet meer verder. Maar het kwam uiteindelijk goed en de site is geboren.

Authentieke kleintjes

Bij die hele kleintjes gaat zo’n creatieproces heel natuurlijk. Zo gemakkelijk ook. Helemaal in het nu en helemaal in de flow. Tussen een schaterlach en een huilbui van anderhalve minuut door. Er hoeven geen creatiespiralen met twaalf stappen te worden doorlopen of zeven spirituele wetten van succes worden gevolgd. Er is geen onzekerheid of het resultaat wel goed genoeg is.

Niets wordt nog verscheurd en weggegooid. Geen frustratie, alleen nieuwsgierigheid naar het proces en wat er gebeurt. Geen regels die je kunt overtreden en dus geen schaamte en geen schuld. De enige ongeschreven regel is het natuurlijk volgen van impulsen, het voelen wat er wordt gevoeld  en het uiten van opkomende emoties. Meesters zijn ze er in, die mannetjes van nog geen twee. Zeker deze. Ik mag regelmatig observeren hoe authentiek hij leeft en vraag me af waar wij, volwassenen, dat kwijt zijn geraakt.

We lanceren onszelf

Wie weet kunnen we dat authentieke terugvinden. Eenvoudig, met papier en pen. Of stiften. En als je wilt stickers. In een speels en makkelijk creatieproces, in de flow. Zonder regeltjes, zonder angst of onzekerheid dat het niet goed is. Of niet mooi.

Deze site gaat over het terugvinden van jezelf, schrijvend en makkelijk. Het gaat over het optillen van de lagen aangeleerde onwaarheden die onze echte schoonheid verbergen. De misleiding dat we niet goed genoeg zouden zijn. De leugen dat we beter naar anderen kunnen luisteren dan naar onze eigen innerlijke stem. De onwaarheid dat we ons gevoel niet zouden kunnen vertrouwen.

Dat blonde mannetje laat ons zien wie we oorspronkelijk zijn. Laten we mee doen en gaan schrijven naar de diepere lagen in onszelf, daar waar we authentiek zijn. Laat je op deze site inspireren. Met pen en papier lanceren we onszelf naar  … ons zelf.

(Het jongetje op de foto is niet het mannetje uit de tekst)

 

Schrijf jezelf next level is onderdeel van WunjoWelZijn

Scroll naar boven