web analytics

Terugkijken op het oudejaar

Het is alweer oudejaar. Ik zit op de bank met zicht op de kerstboom. Al jaren in rood en goud. Hoewel dat niet mijn favoriete kleuren zijn, vind ik het in deze tijd van het jaar nog steeds mooi. Een dekentje over mijn benen. Het ruikt nog een beetje naar lekker eten, wat me herinnert aan het kerstdiner met kinderen en kleinkinderen. De rijkdom van het samenzijn. Buiten hoor ik af en toe wat vuurwerk dat te vroeg wordt afgestoken.

Oudejaar

Het was een geweldig jaar. Mooier dan ik had durven dromen, prachtiger dan ik had kunnen verwachten. Vorig jaar leek het nog niet zo best in de wereld. Er waren oorlogen en onlusten in alle werelddelen. Veel vluchtelingen. Veel dreiging. Zorgen over de toekomst. Daarnaast depressieve mensen. Net als voorgaande jaren leek de toekomst onzeker en soms beangstigend. Hoe zou het verder gaan met de inflatie, met tekorten, met het milieu, met oorlogen en vluchtelingen? De toekomst zag er niet rooskleurig uit.

Liefdevolle en vreedzame vibe

Maar kijk nu hoe het heeft uitgepakt: er lijkt een liefdevolle en vreedzame vibe over de wereld te zijn getrokken, waardoor er nergens meer oorlog is en nauwelijks nog onlusten. De nieuwe organisatievormen hebben harmonie gebracht en samenwerkingsverbanden voor een betere wereld. Goed zijn voor jezelf, elkaar en de aarde is het nieuwe normaal. Ongekend, wie had dat gedacht. Hoewel ik de slogan ken: Droom groot, leek deze droom ver buiten bereik en veel te groot. En toch. Wonderen bestaan wanneer voldoende mensen er in geloven en voor gaan.

Ik zou niet kunnen kiezen waarvoor ik het meest dankbaar ben: de situatie in de wereld, mijn persoonlijke situatie of ons bedrijf. Allemaal zijn ze zo ten goede gekeerd.

Fit en gezond

Op persoonlijk vlak was het een jaar geleden niet dramatisch hoor. Ook toen was ik al heel gelukkig met mijn dierbaren en genoot ik volop van de kleinkinderen. Fijne contacten met familie en vrienden. Een minpuntje was dat ik nog niet goed ter been was na de beenbreuk en me daardoor best beperkt voelde. Ik was er soms ook verdrietig van. En kijk nu: ik voel me fit, vitaal en gezond en geniet van de wandelingen die ik met gemak en zonder pijn kan maken. Met my loved ones gaat het goed op alle fronten en allen kijken terug op een boven verwachting goed 2023.

Zelfontwikkeling op papier

En dan ons bedrijf. Ook daar wil ik even terugblikken. De oude tak met nog steeds het welkome logeren van ons overgebleven ‘gastkind’. En mijn nieuwe tak: coachen en counselen via schrijven. Zelfontwikkeling door naar jezelf te gaan luisteren, op papier. Jezelf met behulp van meditatief schrijven beter leren kennen. Met intuïtief schrijven je hand laten besturen door je onderbewustzijn. Of misschien wel door je ziel of hogere zelf. Verbaasd en dankbaar teruglezen wat je zelf schreef, maar nog niet wist. Nieuwe inzichten, nieuwe plannen.

Ik lanceerde in april 2022 Schrijf jezelf next level, kreeg marketingadvies en begon me in die tak van sport te verdiepen. Want een coach weet van marketing en verkopen in het begin vaak niets. Ik niet tenminste. En toen even niets. Een halfjaar heb ik er niet aan gewerkt door het onverwachte proces waar ik in was beland. Daarin schreef ik veel, heel veel en ontdekte aan de lijve nog meer wat schrijven voor je kan doen. Een jaar geleden stond er een herschreven site, was er een e-book, had ik veel plannen. Er waren alleen geen klanten.

Voorbij je ratio

En nu, eind 2023, heb ik het afgelopen jaar zoveel nieuwe mensen mogen ontmoeten. Vaak alleen op papier, soms ook via Zoom of live. Ik heb hen mogen laten kennismaken met schrijven als middel op weg naar jezelf. Als tool om helder te krijgen wat je verder wilt in je leven en welke stappen je daarvoor kunt zetten. Een manier om voorbij je ratio te gaan en schrijvend te voelen wat er echt in je leeft. Om inzichten te ontvangen, ergens uit jezelf of uit het veld.

Je zou kunnen zeggen dat ik nu succesvol ben, want er komen meer dan voldoende inkomsten uit mijn bedrijf. Maar vooral ben ik dankbaar en opgetogen over de wending die mijn leven heeft genomen. Over alle mensen die op mijn pad zijn gekomen en met wie ik heb mogen verbinden. Mensen die zich verbonden met zichzelf, met hun dromen, met hun normen en waarden. Allemaal mensen die hun licht schijnen in hun omgeving, zodat we samen het afgelopen jaar weer een mooiere wereld hebben gecreëerd.

Een wens voor 2023

Ongetwijfeld merkte je al ergens tijdens het lezen dat mijn terugblik een vooruitblik is. Een wens, een intentie, een hoop voor het jaar 2023. Het gewenste resultaat als uitgangspunt nemen is een goede manier bij het maken van plannen of het uitspreken van voornemens of wensen. Je focust daarmee op wat je wél wilt. Je denkt groter en stelt jezelf open voor kansen en mogelijkheden. Hoe wil jij over een jaar terugkijken op het nieuw jaar?

Een geweldig 2023 gewenst.

Liefs, Anke

 

Schrijf jezelf next level is onderdeel van WunjoWelZijn

Scroll naar boven