web analytics

Meer over coaching en counseling per mail

Meelezen, meeleven, meedenken

Counseling

Counseling is een laagdrempelige vorm van hulpverlening voor mensen die hun eigen inzichten en antwoorden willen en kunnen ontdekken.

Het doel is om jezelf en/of je verhaal te onderzoeken.

Waar komen bepaalde gedachten en gevoelens vandaan en hoe kun je daar mee om gaan of ze veranderen. Hoe leef je bewuster of meer mindful.

Door het schrijven en delen van je verhaal voel je je gesteund en verandert je perspectief. Je krijgt antwoorden, nieuwe inzichten en meer innerlijke rust.

Wanneer je schrijft met pen en papier maak je makkelijker contact met wat in jou leeft, maar typen kan ook. Zeker wanneer je je het meest vertrouwd voelt met je toetsenbord. Jij bepaalt altijd zelf wat je deelt en wat je weglaat.

Counseling op papier geeft je de mogelijkheid om van je af te schrijven, je hart te luchten, binnenstebuiten te keren, je gal te spuwen, te zeggen wat je op je lever hebt, wat je op de nek zit of je op je schouders draagt.
Door het te uiten, haal je het stukje bij beetje weg uit je lijf. Je luistert naar jezelf, naar je lichaam en naar je onderbewuste. Met hart en ziel.

Wanneer is mailcounseling geschikt voor jou?

  • Je iets wilt verwerken, van je af schrijven, ontdekken over jezelf, oplossen, veranderen.
  • Als je antwoorden wilt op je eigen (levens) vragen.
  • Als je je levensverhaal wilt schrijven, onderzoeken of wilt herinterpreteren
  • Je al weleens schrijft over jezelf en je leven. Of als je dat wilt gaan doen.
  • Bij rouw, verlies en gemis. Ook bij crisis of eenzaamheid.

Jij bent altijd het onderwerp. Alles wat je wilt weten, verwerken of veranderen kun je inbrengen als onderwerp. Alles waarin je wilt groeien dus ook.

Coaching

coaching
coaching

Coaching levert jou nieuwe inzichten op, nieuwe standpunten en perspectieven. Je hebt doelen gesteld en die bereikt, maar het kan ook dat je er achter komt dat je eerste doel toch niet was wat je werkelijk wilt.

Hoe dan ook groei je door te schrijven en te werken aan jezelf en dat zal zich positief vertalen in je gedrag en daardoor in je leven.

Bij coaching word je geïnspireerd en uitgedaagd om tot je maximale persoonlijke en professionele potentieel te komen. In een doelgericht proces werk je aan het onderwerp van jouw keuze. Dat doe je door mijn coachvragen schriftelijk te beantwoorden en/of daar dieper op in te gaan door middel van een schrijfoefening. Onderwerpen kunnen zijn: bewustwording en persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen en het onderzoeken, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden.

Wanneer is mailcoaching geschikt voor jou?

Coaching is geschikt wanneer je iets wilt veranderen in je leven. Je wilt meer balans, je wilt minder snel boos worden in bepaalde situaties, je wilt het sporten volhouden, je wilt in actie komen maar je houdt jezelf tegen, enz. Dus als:

  • Je iets wilt bereiken, oplossen of veranderen. Jij bent altijd degene die de actie onderneemt, omdat je alleen jezelf kunt veranderen.
  • Je al weleens schrijft  of dat wilt gaan doen.
  • Je vast van plan bent met inzet te werken aan het onderwerp dat je hebt gekozen.

Misschien heb je eerst een counseling traject gevolgd en is het nu tijd om naar de toekomst te kijken. Door het beantwoorden van gerichte vragen en schrijfopdrachten ontdek je het pad wat je het beste kunt lopen en in kleine stapjes oefen je in de praktijk met nieuw gedrag of een nieuwe houding.

De focus op jou

Ook op papier is het fijn wanneer iemand alle aandacht voor je heeft. Ook dan kun  je in kringetjes ronddraaien en is het prettig dat iemand je even op een ander spoor zet. Of je liefdevol op een patroon of blinde vlek wijst.

coaching

Bij mailcontact gaat je focus sneller dan bij een gesprek terug naar jou, doe je het vooral zelf en neem jij verantwoordelijkheid voor jouw ontwikkeling.

Door het delen van je verhaal ontstaat er bovendien sneller ruimte en inzicht. Je schrijft wanneer jij wilt, hoelang jij wilt en waar jij wilt.

Als jouw coach (of counselor) luister ik naar je, maar stimuleer dat jij vooral luistert naar jezelf. Ik ben er voor je, maar stimuleer vooral dat jij er bent voor jezelf.

Wat mag je van mij verwachten?

Je mag van mij verwachten dat ik al je mails met aandacht, waardering en zonder oordeel zal lezen en daar uitgebreid op zal reageren. Mijn mails bevatten feedback, verdiepende vragen, relevante kennis, suggesties en tips, vervolgvragen, schrijfopdrachten (ik noem ze vaak schrijfsuggesties) en soms praktijkopdrachten.

Ik reageer altijd zelf op jouw mails. Als ik niet reageer zijn er omstandigheden waardoor dat niet mogelijk is.

Ik zie je als een gelijkwaardige gesprekspartner. Jij hebt je antwoorden, ik heb de aandacht, de kennis en methoden. Op afstand loop ik met je mee en steun ik je in je proces, voor zolang als jij en ik dat hebben afgesproken.

Jouw mails of appjes deel ik met niemand en verwijder ik na afloop van jouw traject.

Meer lezen of je opgeven voor mailcoaching of counseling?

Kijk hier voor gratis proberen en voor korte of langere trajecten:

logo Schrijfjezelfnextlevel.nl

Schrijf jezelf next level is onderdeel van WunjoWelZijn

Scroll naar boven