web analytics
Schrijf je lief voor jezelf

lief

Ontmoet jezelf

Wees eerlijk tegen jezelf

Voel meer zelfliefde

Loop jij jezelf ook regelmatig voorbij?

Wij hebben vaak veel aan ons hoofd. Werk, familie en vrienden, huishouden, sporten … en dat voortdurend ratelende stemmetje in ons hoofd. Vooral die!

Heb jij ook zo’n innerlijke criticus die jou regelmatig op je kop geeft? Of die je vertelt wat je allemaal moet …en wat nog meer en wat nog meer? Die zegt dat je teveel steken laat vallen? Die je opjut om door te gaan, ook als je lijf en je hoofd moe zijn? Die je onzeker maakt?

En begrijp jij soms ook zo weinig van jezelf? Dan heb je je zo voorgenomen om ‘nee’ te zeggen en hoor je jezelf ‘ja hoor, natuurlijk’ zeggen? Of je lacht aan de buitenkant terwijl je somber of depressief bent van binnen?

Je bent niet de enige die graag meer naar haar gevoel zou luisteren in plaats van altijd naar het hoofd. De meeste mensen om je heen willen net als jij graag meer innerlijke rust. Of meer voor zichzelf opkomen op een goede manier in plaats van in de emotie.

Schrijven brengt je dichter bij jezelf

Schrijf jij? In een journal of dagboek? Doe je aan flowschrijven, intuïtief schrijven, expressief schrijven? Waarschijnlijk wel, want je bent op een site die gaat over schrijven op die manier.

Waarschijnlijk weet je dan ook al dat je je beter voelt na en door het schrijven. Als je tenminste weet hoe je dat moet doen en schrijft naar aanleiding van de juiste vragen. En als je het nog niet precies weet, dan ben je hier aan het goede adres.

Je vindt hier inspiratie en ingangen om te schrijven om je beter te voelen. Om jezelf beter te leren kennen. Schrijvend onderzoek je dan je gedachten en je gevoelens. Je leert jezelf beter kennen en duikt soms diep in wat je raakt en beweegt.

Lees maar wat anderen zeggen over schrijven met mij:

Eline:

Tijdens het schrijven komen er inzichten langs en soms schrijf je opeens iets wat je niet had verwacht. Ik heb er een aantal hele goede ideeën uitgehaald, vooral wat er voor mij belangrijk is voor het vervolg van mijn leven.

Nicole:

Het was een zeer leuke en vooral fijne ervaring om te flowschrijven. Door het schrijven over de schrijfopdrachten kwamen er inzichten en daarmee ook ontspanning.

Mireille

De vragen en opdrachten helpen om niet vanuit je hoofd, maar vanuit je hart te gaan schrijven. Zeker bij het later teruglezen van je eigen schrijven ontdek je wat er werkelijk in je om gaat en het levert je antwoorden op

Ontdek wat de schrijfbundel Lief zijn voor jezelf je oplevert

Er is nu een e-book Lief zijn voor jezelf . Je kunt dit bestellen voor € 19,90.

Schrijven aan de hand van de schrijfvragen uit deze bundel levert je dit op:

 • je ontmoet jezelf
 • je ontdekt op welke manier je liever voor jezelf kunt zijn
 • je wordt een beetje meer je beste vriend
 • je luistert eerlijk naar jezelf
 • je ontdekt welke invloed jouw verhaal op je heeft
 • je wordt milder voor jezelf
 • je leert hoe je meer zelfliefde kunt voelen
 • je bepaalt hoe je verder gaat

Alleen al even gaan zitten om te schrijven over jezelf is een daad van zelfliefde.

Door te schrijven over de vragen in Lief zijn voor jezelf richt je jouw focus op jouw welzijn, op jouw behoeftes en verlangens. Op JOU.

En dat ben je gewoon waard.

Janine:

Ik ben net begonnen met schrijven met behulp van Lief zijn voor jezelf. Tijdens het schrijven heb ik veel aan de uitleg bij de opdrachten. Daarin krijg ik houvast want ik wil het nog goed doen, terwijl dat juist niet nodig is. Het vertrouwen dat wat er op papier komt al helemaal goed is is voor mij geruststellend en bemoedigend.

Veel gestelde vragen

 • Ik schrijf niet goed of mooi, is dat een probleem?
  Nee, dat is totaal geen probleem. Bij deze manier van schrijven is het niet belangrijk of je foutloos of netjes schrijft. Doorschrijven zonder te stoppen is belangrijker, net als eerlijk zijn tegen jezelf.
 • Heb ik schrijfervaring nodig?
  Nee, ervaring is niet nodig. Voorin het e-book vind je een handleiding en je zult zien dat het heel makkelijk is. Ook bij de vragen vind je uitleg en achtergrondinformatie. En kom je er echt niet uit, dan kun je me altijd mailen.
 • Wat zijn de voordelen van schrijven boven praten?
  Als je met iemand anders praat, zul je onwillekeurig rekening houden met hoe je overkomt en of de ander je begrijpt. Ook de reacties, zowel verbaal als non-verbaal, van de ander kunnen je beïnvloeden. Bij schrijven ben je 100% op jezelf gericht en daardoor eerlijker naar jezelf. Bovendien zul je na een halve bladzijde (soms iets langer) meer vanuit je onderbewuste of intuïtie gaan schrijven, wat bij praten minder snel gebeurt.
 • Ik schrijf wel vaker, maar heb niet zoveel tijd
  Dit e-book is opgebouwd uit 8 schrijfsessies van ongeveer elk een uur. In totaal zijn er 40 schrijfvragen, inclusief de opwarmertjes en afsluiters. Je kunt in het tempo schrijven dat fijn en haalbaar is voor jou. Of je nu 4 of 8 dagen uittrekt om te schrijven als in een retraite, of dat je iedere week één keer kort schrijft. Alles kan. Het is wel aan te raden om een bepaalde regelmaat in het schrijven te hebben, zodat je er ook echt iets aan hebt. Bovendien: schrijven is lief zijn voor jezelf, dus misschien wil je er wat meer tijd voor maken.
logo Schrijfjezelfnextlevel.nl
Schrijf jezelf next level is onderdeel van WunjoWelZijn
Scroll naar boven