web analytics

Opnieuw richting in je leven

en de zin en levenslust terug

Past jouw leven nog bij wat je wilt?

Voor veel mensen loopt het leven een tijdlang redelijk op rolletjes. En dan ontstaat er chaos door iets onverwachts of ben je bijna ongemerkt in een nieuwe levensfase beland.

Je merkt dat wat je eerst gelukkig maakte, nu niet meer werkt. Je past niet meer in je leven of jouw leven past niet meer bij jou. Of wat je jarenlang ongemerkt met je meedroeg, komt ineens naar de oppervlakte. Het overkomt ons allemaal.

Als iets in ons leven verandert, moeten we opnieuw onze weg daarin vinden. Soms gaat dat gemakkelijk, maar vaker vraagt het meer inspanning. Bij nieuwe stappen horen nieuwe uitdagingen en dan kom je misschien oude pijn tegen die je niet langer kunt negeren.

Je lijkt jezelf kwijt. De kinderen de deur uit, je carrière en relatie vragen om een boost, je lijf verandert en niet perse op de manier die jij wilt. Het kan ook een graadje erger: ontslagen, ziek, relatie voorbij of burn-out.

Tijd voor bezinning

Voordat je onbezonnen nieuwe stappen zet of impulsieve beslissingen neemt, is het slim om je eerst te bezinnen.
Wat vind ik nu belangrijk in mijn leven? Waar word ik blij van en wat geeft het betekenis? Wat vind ik belangrijk en wat is mijn verlangen?
Het lijkt of je jezelf opnieuw uit moet vinden. Je normen en waarden opnieuw op een rijtje moet zetten.

Gelukkig kun je veel met vrienden en familie bespreken, maar je wilt ook niet ‘zeuren’. Hulpverleners bieden ondersteuning, maar die algemene protocollen passen net niet bij jou. En ach, je kunt het ook wel alleen en houdt de schone schijn wel op.

Pas wanneer we flink last van iets hebben, zijn we zover dat we actie willen ondernemen. Als we het zat zijn of er écht klaar mee. Of als het verlangen naar rust, ontspanning, betekenis en levensvreugde voor een groot deel onze dag bepaalt. Dan kunnen we er niet meer omheen: er moet iets gebeuren. Als je eerlijk bent? Hoe zit dat dan bij jou?

De oplossing wacht van binnen

Heb jij de neiging om overal rond te zoeken naar oplossingen die je weer gelukkig maken? Om te luisteren naar wat anderen zeggen. Stop daar dan even mee. Want de enige echte expert over jou, ben jij.

Niet dat kritische stemmetje in je hoofd, niet dat nare gevoel, de pijn, of de eenzaamheid van binnen geven jou de juiste antwoorden. Ze vertellen je wat je juist niet meer wilt of wat opgelost wil worden.

Luister liever naar de stem van je hart, de roep van je ziel, je intuïtie, het celgeheugen van je lijf. Zij kennen de oplossingen die passen bij jou.

En hoe kom je daar dan, bij die wijze raadgevers? Je komt er door te mediteren, in hypnose te gaan. Of met behulp van flowschrijven. Dan komen de antwoorden en oplossingen op papier en liggen ze onder je neus.

Samen schrijven over jouw antwoorden, oplossingen en inzichten

Mailcoaching en counseling

Soms heb je het even nodig dat iemand met je meekijkt in je leven. Iemand die echt ‘luistert’, met je meedenkt en meevoelt. Die je blinde vlekken doorziet, vanuit een ander perspectief kijkt en de goede vragen stelt. Ik kan diegene zijn. Je kwam hier niet voor niets.

Mét mij schrijven doe je door mailcoaching of mailcounseling. Bij de eerste werk je naar een doel toe, bij de tweede onderzoek je vooral je gedachten en gevoelens, je wensen en behoeften. In de praktijk lopen ze vaak door elkaar heen. Ik noem het gemakshalve allebei mailcoaching wanneer ook het flowschrijven wordt gebruikt.

Bij mailcoaching combineren we hoofd en hart

Het bestaat ‘normaal’ uit twee bouwstenen:

 • Flowschrijven Je schrijft achter elkaar door en let niet op netheid, spelling of grammatica. Het is niet moeilijk en je leert het snel. Ik geef je de juiste schrijfsuggesties en dan komen vroeger of later nieuwe inzichten en helpende ideeën op papier.
 • Mailwisseling Jij mailt hoe het ging en doet verslag hoe het voor je was. Je vertelt over je inzichten, je gevoel tijdens het schrijven, je vragen. Door dit te doen kijk je als vanzelf al anders naar jouw verhaal, met een klein beetje afstand. Aan de hand daarvan reageer ik. Ik geef je dan meestal ook nieuwe schrijfsuggesties.

Schrijf over:

 • Wie je echt bent
 • Het vervullen van je verlangen
 • Verzachten van je verdriet
 • Het verwerken van je pijn
 • Je wensen en behoeften
 • Manieren waarop je je doelen kunt bereiken
 • De blokkades en obstakels die je hinderen
 • Acties die je kunt ondernemen
 • Dat wat betekenis en zin geeft aan je leven
mailcoaching afbeelding zonsopgang

Aly zegt:

Anke is een stuwende kracht, een bron van inspiratie en motivatie om verder te ontwikkelen.

Renata zegt:

Nieuwsgierig als ik ben schreef ik mij in, zonder op haar site te kijken, zonder te weten wie Anke is. Haar manier van communiceren en hoe ze de vragen aan mij stelde raakten mij. Ik werd aan het denken gezet en werd min of meer gestuurd naar het diepste in mijzelf, waardoor ik een heel kwetsbaar stuk in mijzelf kon helen. Wellicht omdat ik Anke niet ken en zij mij wel zo’n vertrouwd gevoel en veiligheid bood dat ik het durfde te delen met haar. Bijzonder hoe ze mij in beweging heeft gezet met haar vragen en feedback. 

Waarom schrijven met mij?

Door 25 jaar coachervaring kan ik diegene zijn die jou de vragen stelt waarmee jij je leven next level schrijft.

Ik geef je mijn aandacht, mijn kennis, mijn inzicht en mijn wijsheid, die met de jaren kwam.

Meer over mij lees je hier.

Annick zegt

Ik heb langdurige coaching mogen ontvangen van Anke. Anke is betrouwbaar, kundig en vooral veilig. Veilig om je persoonlijk leiderschap te kunnen ontwikkelen. Het coaching traject heeft mij veel gebracht. Het heeft mij geleerd om zelfreflectie toe te passen, leiderschapsstijlen te ontwikkelen en heeft inzicht gegeven in levenslessen,
Anke zet zich ten volste voor je in, om het gewenste resultaat te behalen. En vooral om jou dit zelf te leren behalen.
Ik ben Anke dagelijks nog dankbaar voor dit traject. Een echte aanrader.

Hoe het werkt

 • Jij bepaalt wat jij wilt dat de mailcoaching je oplevert. Wat wil je kwijt, anders of erbij in je leven. We mailen daarover.
 • Je kiest hoelang je met mij wilt schrijven: 1, 3 of 6 weken. Je kiest ook hoe vaak per week je wilt mailen.
 • Je kunt ook een andere duur of frequentie voorstellen en kiezen of je wél of niet met schrijfsuggesties schrijft. Alleen mailen kan ook.
 • Ik stuur je een nota en als die is betaald, beginnen we.

De mogelijkheden en tarieven van mailcoaching en counseling

Hier vind je een aantal mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Wil je het graag anders, dan is dat bespreekbaar. Je kunt ook eerst het kennismakingstraject proberen.

 • 3×1 traject: we mailen 3 weken. Jij mailt me iedere week 1 tot 3 keer en ik stuur je wekelijks 1 uitgebreide mail terug, met nieuwe schrijfsuggesties. Je investeert € 99
 • 3×2 traject: we mailen 3 weken. Jij mailt me iedere week 2 tot 4 keer en ik stuur je wekelijks 2 uitgebreide mails terug, met nieuwe schrijfsuggesties. Je investeert € 197
 • 6×1 traject: we mailen 6 weken. Jij mailt me iedere week 1 tot 3 keer en ik stuur je wekelijks 1 uitgebreide mail terug, met nieuwe schrijfsuggesties. Je investeert € 197
 • 6×2 traject: we mailen 6 weken. Jij mailt me iedere week 2 tot 4 keer en ik stuur je wekelijks 2 uitgebreide mails terug, met nieuwe schrijfsuggesties. Je investeert € 390
 • Schrijfretraite (bij je thuis of waar je wilt): 6 dagen iedere dag wederzijds mailcontact met nieuwe schrijfsuggesties. In overleg wanneer mijn agenda het toelaat. Je investeert € 390
Schrijf jezelf next level logo
Vul hieronder het formulier in om je aan te melden
Schrijf jezelf next level is onderdeel van WunjoWelZijn
Scroll naar boven