web analytics

Counseling: Meelezen, meeleven en meedenken

counseling

Voor wie?

Counseling door te schrijven is geschikt voor jou wanneer

  • Je iets wilt verwerken, van je af schrijven, ontdekken over jezelf, oplossen, veranderen. Je antwoorden wilt op je eigen (levens) vragen.
   Jij bent altijd het onderwerp. Alles wat je wilt weten, verwerken of veranderen kun je inbrengen als onderwerp. Alles waarin je wilt groeien dus ook.
  • Je al regelmatig schrijft over jezelf en je leven. Of als je dat wilt gaan doen.
  • Bij rouw en verlies.

Kies counseling Light voor meerdere korte berichtjes of counseling Medium voor twee mails met meer diepgang per week.

Wat is counseling?

Counseling is een laagdrempelige vorm van hulpverlening voor mensen die hun eigen inzichten en antwoorden willen en kunnen ontdekken. Door het schrijven en delen van je verhaal voel je je gesteund en verandert je perspectief. Wanneer je schrijft met pen en papier maak je makkelijker contact met wat in jou leeft, maar typen kan ook. Zeker wanneer je je het meest vertrouwd voelt met je toetsenbord.
Jij bepaalt  altijd zelf wat je deelt en wat je weglaat.

Counseling op papier geeft je de mogelijkheid om van je af te schrijven, je hart te luchten, binnenstebuiten te keren, je gal te spuwen, te zeggen wat je op je lever hebt, wat je op de nek zit of je op je schouders draagt. Door het te uiten, haal je het stukje bij beetje weg uit je lijf. Je luistert naar jezelf, naar je lichaam en naar je onderbewuste. Met hart en ziel.

counseling per mail, samen schrijven

Er zijn twee trajecten waar je uit kunt kiezen. Je kunt ook van traject wisselen wanneer je de frequentie of lengte van je berichten wilt veranderen.

Counseling Light: schrijf het van je af

Counseling light is geschikt voor jou wanneer je in een fase zit waarin je vooral een luisterend oor zoekt (luisterend oog in dit geval). Je hebt je handen vol aan wat er speelt in je hoofd, hart en leven en wilt je verhaal kwijt. Dat kan voor jezelf op papier, maar je hebt ook behoefte aan iemand die met je meeleeft, zonder dat je je omgeving teveel belast met je verhaal. En je wilt graag gestimuleerd worden om te schrijven, als makkelijke manier van zelfzorg.

Wat levert het op?

Het hoofddoel dat jij je verhaal kunt doen en die gehoord/gelezen wordt. Zo vaak en op zoveel manieren als nodig is. Je wordt gestimuleerd regelmatig te schrijven. De zaken waar je mee zit zul je een stuk verwerken, er helderheid over krijgen en daardoor weer meer ruimte ervaren. Schrijven werkt therapeutisch. Delen helpt je verwerken en voorkomt een isolement.

Counseling Medium: leer jezelf kennen, luister naar jezelf, doe zelfonderzoek

Counseling medium is geschikt wanneer je (weer wat) ruimte hebt om te kijken naar je gedachten, gevoelens en gedrag. Jezelf beter te leren kennen. Om schrijvend te onderzoeken wat je nodig hebt, te schrijven over verdiepende vragen, de vraag achter de vraag te beantwoorden. Het is ook geschikt wanneer je wilt reflecteren op jezelf, antwoorden op levensvragen wilt vinden of bewuster in het leven wilt staan.

Wat levert het op?

Het doel is om jezelf en/of je verhaal te onderzoeken. Waar bepaalde gedachten en gevoelens vandaan komen en hoe je daar mee om kunt gaan of ze veranderen. Hoe je bewuster of meer mindful kunt leven. Of hoe je levensverhaal is en of je die kunt herinterpreteren waardoor je anders naar je leven of verleden kijkt. Je krijgt antwoorden, nieuwe inzichten en meer innerlijke rust.

Wil je daarna doelgericht met je gedrag of veranderen van omstandigheden aan het werk, dan is coaching een mogelijke volgende stap.

schrijf het van je af

Hoe werkt het?

Je sluit een abonnement af voor de tijdsduur van twee weken of een maand. Je schrijft daarin zoveel en zo vaak als jij wilt. Over alles wat je bezighoudt of waarover je het specifiek wilt hebben. Je deelt met mij op één van deze manieren:

  • Je mailt mij wat je schreef, in de mail zelf of als een bijlage,
  • Of je mailt een foto van wat je met pen en papier hebt geschreven,
  • Of een samenvatting van wat je schreef en vertelt wat jou daarin het meest raakte

Bij beide trajecten ontvang je minimaal twee keer per week een reactie.

Bij counseling light zijn mijn reacties kort en bemoedigend, met soms een tip of een vraag.

Bij counseling medium zijn mijn reacties uitgebreider met meestal verdiepende vragen, het delen van mijn kennis en schrijfsuggesties.

Counseling en het coachingstraject lopen soms in elkaar over.

 

Wat mag je van mij verwachten?

Je mag van mij verwachten dat ik je mails met aandacht, waardering en zonder oordeel lees en daarop reageer. Ik beantwoord al mijn mails persoonlijk.
Bij counseling light reageer ik kort, binnen 48 uur. Vaak nog dezelfde dag.
Bij counseling medium ontvang je minimaal twee keer per week een uitgebreide mail van mij. Soms ook een kort mailtje tussendoor met een vraag om te checken hoe je een bepaalde vraag hebt ervaren.

Ik zie je altijd als een gelijkwaardige gesprekspartner. Jij hebt je eigen antwoorden, ik heb de aandacht, de kennis en methoden. Op afstand loop ik een stukje met je mee en steun ik je in je proces, voor zolang als jij dat wilt.

Jouw mails of appjes deel ik met niemand en verwijder ik na afloop van jouw traject.

Wat kost het?

Het abonnement van counseling Light kost

€ 49,- per twee weken
€ 89,- voor een maand

Het abonnement van counseling Medium kost

€ 98,- per twee weken
€ 178,- voor een maand

Bij counseling ontvang je minimaal twee per week een uitgebreide reactie, dus worden ook minimaal twee mails van jou verwacht op jouw mails.

Je kunt ook kiezen voor een strippenkaart van € 147,- wanneer je liever meer of minder mails stuurt en van mij ontvangt.
Een strippenkaart is goed voor zes uitgebreide reacties van mij.

Neem contact op

Een counseling traject begint altijd met jouw wensen en behoeften. Aan de hand daarvan kijken we wat mogelijk is en maken we afspraken.

Gebruik het contactformulier om in een paar regels te vertellen waar je behoefte aan hebt en wat je zou willen. Bij onderwerp kies je de optie ‘info over counseling’ Ik mail je binnen 48 uur terug. We maken eerst kennis via schrijven of bellen. Als jij en ik er een goed gevoel over hebben, starten we het traject. Je ontvangt een factuur en een betaalverzoek. Wanneer je hebt betaald, beginnen we.

Ik beantwoord persoonlijk al mijn mail. Geen zorgen dus wanneer je niet binnen een minuut reactie hebt op je bericht. Ik doe het ‘met de hand’ en reageer meestal dezelfde dag maar niet altijd.

Aly zegt: Anke is een stuwende kracht, een bron van inspiratie en motivatie om verder te ontwikkelen.

Eline zegt: Ik ken Anke nu alweer zo’n 20 jaar en ze is een geboren coach. Heel betrouwbaar, lief maar ook heel slim. Ze weet als geen ander je te helpen en je inzichten in jezelf te geven die ontzettend waardevol zijn. Ze vindt niets gek, neemt alle tijd om je te helpen en kan zelf geweldig mooi schrijven.

‘Writing is the act of discovery’

Natalie Goldberg

 

Schrijf jezelf next level is onderdeel van WunjoWelZijn

Scroll naar boven