web analytics

Ondersteuning door coaching

Voor wie?

Coaching door te schrijven is geschikt voor jou wanneer

  • Je iets wilt bereiken, oplossen of veranderen. Jij bent altijd degene die de actie onderneemt, omdat je alleen jezelf kunt veranderen.
  • Je al regelmatig schrijft (minimaal 2 of 3 keer per week) of dat wilt gaan doen.
  • Je vast van plan bent met inzet te werken aan het onderwerp dat je hebt gekozen.

Wat levert het op?

Coaching levert jou nieuwe inzichten op, nieuwe standpunten en perspectieven. In het beste geval heb je je doelen bereikt, maar het kan ook dat je er achter komt dat je eerste doel toch niet was wat je werkelijk wilt. Hoe dan ook groei je door te schrijven en te werken aan jezelf en dat zal zich positief vertalen in je gedrag en daardoor in je leven.

 

Wat is coaching?

Bij coaching word je geïnspireerd en uitgedaagd om tot je maximale persoonlijke en professionele potentieel te komen. In een doelgericht proces werk je aan het onderwerp van jouw keuze. Dat doe je door mijn coachvragen schriftelijk te beantwoorden en/of daar dieper op in te gaan door middel van een schrijfoefening. Onderwerpen kunnen zijn: bewustwording en persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen en het onderzoeken, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden.

Coaching is geschikt wanneer je iets wilt veranderen in je leven. Je wilt meer balans, je wilt minder snel boos worden in bepaalde situaties, je wilt het sporten volhouden, je wilt in actie komen maar je houdt jezelf tegen, enz.

Misschien heb je eerst een counseling traject gevolgd en is het nu tijd om naar de toekomst te kijken. Door het beantwoorden van gerichte vragen en schrijfopdrachten ontdek je het pad wat je het beste kunt lopen en in kleine stapjes oefen je in de praktijk met nieuw gedrag of een nieuwe houding.

Het maakt voor jou niet uit of je het nu counseling of coaching noemt. In beide gevallen sta jij centraal, is er alle aandacht voor wat jij wilt, voelt en doet. Coaching is meer doel- en actiegericht en komt aan bod wanneer jij zover bent.

mailcoaching en counseling

 

De focus op jou

Ook op papier is het fijn wanneer iemand alle aandacht voor je heeft. Ook dan kun in kringetjes ronddraaien en is het prettig dat iemand je even op een ander spoor zet. Of je liefdevol op een patroon of blinde vlek wijst. Bij een gesprek reageer je, zeker onbewust, op de signalen die je gesprekspartner uitzendt. Je aandacht gaat dan naar de ander en naar jouw reactie op de ander. Maar het gesprek ging toch over jou?

Als jouw coach (of counselor) luister ik naar je, maar stimuleer dat jij vooral luistert naar jezelf. Ik ben er voor je, maar stimuleer vooral dat jij er bent voor jezelf. Ik vertelde dat ook hier.
Bij mailcontact gaat je focus sneller dan bij een gesprek terug naar jou, doe je het vooral zelf en neem jij verantwoordelijkheid voor jouw ontwikkeling. Door het delen van je verhaal ontstaat er bovendien sneller ruimte en inzicht. Je schrijft wanneer jij wilt, hoelang jij wilt en waar jij wilt.

next level

 

Hoe werkt het?

Nadat je via het contactformulier aan hebt gegeven waarover je coaching wilt, maken we nader kennis per mail of telefoon. We stellen samen de exacte coachingsvraag vast, die begint met: ‘Hoe kan ik …. ‘. Als zowel jij als ik het traject in willen gaan, leggen we dat vast in een coaching contract. Daarna werken we richting de nieuwe gewenste situatie door middel van een mailwisseling. In het traject wordt veel gebruik gemaakt van schrijfopdrachten en daarnaast, als dat aan de orde is, van praktijkopdrachten.

 

Wat mag je van mij verwachten?

Je mag van mij verwachten dat ik al je mails met aandacht, waardering en zonder oordeel zal lezen en daar uitgebreid op zal reageren. Mijn mails bevatten feedback, verdiepende vragen, relevante kennis, suggesties en tips, vervolgvragen, schrijfopdrachten en soms praktijkopdrachten.

Ik reageer altijd persoonlijk op mails. Ik antwoord uiterlijk binnen 48 uur, behalve bij een technische storing of onvoorziene omstandigheden. Meestal mail ik dezelfde dag terug.

Ik zie je als een gelijkwaardige gesprekspartner. Jij hebt je eigen antwoorden, ik heb de aandacht, de kennis en methoden. Op afstand steun ik je in je proces, voor zolang als jij dat wilt.

Jouw mails of appjes deel ik met niemand en verwijder ik na afloop van jouw traject.

Wietske zegt: Anke is een enthousiaste, ervaren en professionele coach. Door de juiste vragen te stellen komt ze snel tot de kern en biedt daardoor doelgerichte ondersteuning. Ze is laagdrempelig in haar aanpak en creëert daarmee een vertrouwelijke sfeer. Een coachingstraject bij Anke volgen is zeker aan te bevelen. Het is gewoon een toppertje.

Een intensieve coachingsweek

Wanneer je snel stappen wilt zetten, is een intensieve coachingsweek een geschikte optie.  Het doel is dat je coachingsvraag in die week beantwoord is. Je mailt me 1 of 2 keer per dag en krijgt iedere dag een mail terug. Mail die je na 21 uur stuurt, beantwoord ik misschien pas de volgende dag. Bij deze vorm is het aan te raden om verder een rustige week te hebben, omdat de week écht intensief voor je kan zijn en veel energie vraagt. De prijs is gelijk aan een strippenkaart. Je krijg 1 dag gratis. Laat me hier weten wanneer je intensieve coaching wilt en waarover, dan overleggen we eerst even.

Wat kost het?

Je betaalt door middel van een strippenkaart of een abonnement.

  • Een strippenkaart heeft zes strippen. Je gebruikt één strip voor iedere uitgebreide mail die je van mij ontvangt. Korte mailtjes die ik tussendoor verstuur tellen hiervoor niet mee.

                    De eerste strippenkaart kost € 147,- Bij de 2e krijg je 10% korting.

                    Aan het eind van een coachingstraject kun je zonodig nog losse strippen bijkopen.

  • Een abonnement (Medium) van twee weken kost € 98,- Van maandag t/m zondag een week later ontvang je minimaal vier uitgebreide mails terug.
   Een abonnement (Medium) van een maand kost € 178,- met minimaal 9 mails.

Zo meld je je aan

Een coaching traject begint altijd eerst met jouw wensen en behoeften. Aan de hand daarvan kijken we wat mogelijk is en maken we afspraken.

Gebruik het contactformulier om in een paar regels te vertellen waar je behoefte aan hebt en wat je zou willen. Bij onderwerp kies je de optie ‘info over coaching’ Ik mail je ook dan binnen 48 uur terug. We maken eerst kennis via schrijven of bellen. Als jij en ik er een goed gevoel over hebben, stuur ik je een factuur en desgewenst een betaalverzoek. Als je hebt betaald, beginnen we.

Ik beantwoord al mijn mails persoonlijk. Geen zorgen dus wanneer je niet binnen een minuut reactie hebt op je bericht. Ik doe het ‘met de hand’ en ik reageer meestal dezelfde dag maar niet altijd.

Annick zegt: Ik heb langdurige coaching mogen ontvangen van Anke. Anke is betrouwbaar, kundig en vooral veilig. Veilig om je persoonlijk leiderschap te kunnen ontwikkelen. Het coaching traject heeft mij veel gebracht. Het heeft mij geleerd om zelfreflectie toe te passen, leiderschapsstijlen te ontwikkelen en heeft inzicht gegeven in levenslessen,
Anke zet zich ten volste voor je in, om het gewenste resultaat te behalen. En vooral om jou dit zelf te leren behalen. Ik ben Anke dagelijks nog dankbaar voor dit traject. Een echte aanrader.

Schrijf jezelf next level is onderdeel van WunjoWelZijn

Scroll naar boven