web analytics

Lees over mij

Ontwikkeling en schrijven

Over mij

Mijn naam is Anke Bus. Ik hou van verbinding, bewustzijn en zingeving. Diepgang, groei en ontwikkeling liggen me na aan het hart. Flowschrijven is mijn nieuwste liefde, omdat je daarmee echt kunt luisteren naar jezelf. Mijn kennis, kunde, talenten en ervaring deel ik graag met jou, zodat jij jouw eigen ‘next level’ bereikt. En daar geniet ik dan weer van.

In 2020 ben ik definitief in de ban geraakt van de combinatie persoonlijke (en spirituele) ontwikkeling en schrijven. Terugkijkend op mijn leven tot nu, is dat niet zo gek.

Als kind al schreef ik dagboeken vol. Als tiener ontstond mijn belangstelling voor psychologie. Als twintiger en dertiger ontdekte ik mijn grootste rijkdom: de liefde voor mijn kinderen. Als dertiger en veertiger verkende ik de psychologie achter de communicatie in banen in de zakelijke dienstverlening. Toen ook ontstond mijn interesse in persoonlijke ontwikkeling, wat nooit meer is overgegaan. Als veertiger en vijftiger switchte ik naar de zorg, waarin communicatie, psychologie en liefde allemaal belangrijk zijn.

Wunjo

Sinds 2004 ben ik samen met Peter eigenaar van Wunjo!
De betekenis van Wunjo is vreugde en groei, de basis van waaruit wij werken.
We startten Wunjo Weekendbegeleiding: begeleiding van bijzondere kinderen en jongeren met een etiketje. Met een aantal van hun ouders kwam naast het face-to-face contact een uitgebreide mailcommunicatie op gang. Over de kinderen, over het ouderschap en over het leven. De zorg was het belangrijkste, het schriftelijke contact met ouders een waardevolle bonus. Met meerdere van deze ouders is het fijne contact gebleven.
Na 10 jaar bouwden we langzaamaan af en boden we ruim 6 jaar diensten aan een andere zorginstelling, waaronder consultancy en coaching. De gastkinderen zijn nu volwassen en uitgevlogen, maar één van hen mogen we nog regelmatig ontvangen. Wunjo Weekendbegeleiding is Wunjo WelZijn geworden.

Coach en counselor en rouw en verlies counselor

In de afgelopen 25 jaar heb ik ruime ervaring opgedaan als begeleider en coach. Opgeleid als lifecoach en leiderschapscoach heb ik vele coach- en counselingsgesprekken mogen voeren. Ze gingen over ontwikkeling: persoonlijk, professioneel en soms ook spiritueel. Over doelen, dromen en successen. Over tegenslagen, verdriet en weer doorgaan. Over bewustwording, verdieping en zingeving.

In 2022 kreeg ik een vraag om een rouwproces te begeleiden. Onvermijdelijk heb ik zelf te maken gehad met rouw en verlies, maar ik wilde me er graag meer in verdiepen. Daarom heb ik een cursus counseling gedaan en de specialisatie rouw en verlies voltooid.

Zou ik in de Maya of Inca cultuur hebben geleefd, dan was ik nu een ‘elder’ of ‘grandmother’, iemand die toegang heeft tot haar natuurlijke wijsheid. Grootmoeder ben ik sinds 2020 ook werkelijk. Alle inzichten die ik in mijn leven heb opgedaan, zet ik in bij mijn werk. Ik hoop er nog vele meer te verzamelen en te delen met wie ze hebben wil.

In de ban van het schrijven

De afgelopen twee jaren heb ik mij verdiept in intuïtief en creatief schrijven. Ik las en studeerde erover en beoefende het dagelijks. Dat doe ik nog steeds. Wat en van wie ik leerde, vind je over deze hele site verspreid, bijvoorbeeld bij Gratis van anderen. Andere inspiratiebronnen zijn o.a. Geertje Couwenbergh,  Christine de Vries, Marianne Panneman, Saskia de Bruin en Willemijn Soer. In 2021 volgde ik een schrijfcursus van Lisette Thooft, begeleid door Annemarie Barbier van Bergamot tekst & training . In 2022 genoot ik van een training van Sarah Muiderman over de kracht van schrijven bij coaching en ook in 2023 ga ik workshops bij haar volgen. Ik volgde verder een opleiding over schrijven en persoonlijke ontwikkeling van Gwyneth Leermakers.

Ik ben zeker nog niet uitgeleerd. Flowschrijven is een onderdeel van mijn leven geworden en ik hoop nog veel meer voordelen en toepassingen van schrijven te ontdekken en aan jou door te geven. Op reis in onszelf.

Schrijf jezelf next level

Vreugde en groei zijn ook leidend in mijn decennium als zestiger, waarin ik mijn nieuwe droom leef: Schrijf jezelf next level. Onder de vlag van Wunjo combineer ik persoonlijke ontwikkeling en bewustwording met schrijven en coachen en counselen. Ik reik je informatie aan over zowel schrijven als over persoonlijke groei. Ik laat je ervaren hoe ze elkaar versterken. Ik inspireer je met schrijfvragen, onderzoeken, meditaties en retraites. Ik coach je per mail om jezelf beter te leren kennen, je doelen te halen, je te ontwikkelen op persoonlijk en spiritueel gebied. En ik sta per mail of app naast je als counselor als het gaat om je rouw en verlies, over je emoties, gevoelens en gedachten. Ik ben op afstand zonodig de arm of de schouder. Mijn kennis, kunde, levens- en werkervaring, enthousiasme en empathie zet ik met liefde in voor wie op mijn pad komt. Ik word er zelf heel blij van en ik hoop jij ook.

 

Ik schrijf graag met jou

 

Lees wat anderen over mij zeggen of lees meer over mij in mijn blogs
Lees over mijn missie van mailcoaching en counseling: Steeds meer oor en oog voor jou 

Of kijk eens op mijn Facebook pagina

 

Scroll naar boven