web analytics

Luister naar je antwoorden van binnen

Schrijf ze naar buiten en geef ze een stem

Mijn naam is Anke Bus.


Ik ben gecertificeerd coach en counselor en een gelukkige zestiger. Ik begeleid en coach al ruim 25 jaar mensen op het gebied van persoonlijke en spirituele ontwikkeling, bewustwording en zingeving.

Net als ieder ander had ik lastige en moeilijke perioden in mijn leven. Daardoor leren en groeien we als mens, maar als je in zo’n periode zit, is dat zwaar.
Gelukkig komen we er meestal weer doorheen. 

Psychologie en spiritualiteit

Eén van mijn moeilijke tijden, met o.a. een burn-out toen ik begin 40 was, bracht me in aanraking met hulpverleners en coaches. Daar ontdekte ik dat antwoorden en oplossingen vooral binnenin ons liggen. Zelfonderzoek en het nadenken over levensvragen hielpen me mijzelf terug te vinden. Wie ben ik, wat wil ik, wat kom ik hier doen.

In mijn herstelperiode begon ik te lezen en leren over spirituele en persoonlijke ontwikkeling en over psychologie. Ik volgde meerdere coachopleidingen om anderen beter te kunnen begeleiden. Ik verdiepte me in rouw, verlies en gemis en volgde een opleiding voor rouwcounselor.

Schrijven

In een ander lastig jaar ontdekte ik flowschrijven. Niet alleen als uitlaatklep, maar vooral om écht te luisteren naar wat er in je leeft. Ik leerde mezelf beter begrijpen. De inzichten die ik kreeg/schreef waren verrassend en brachten me weer in balans.

Daar wilde ik meer van en dus volgde ik een opleiding intuïtief schrijven en diverse workshops. Die workshops blijf ik volgen. Ik schrijf iedere dag. Nog steeds ben ik soms verbluft over wat ik schrijf, krijg ik helderheid over mijn gedachten en zie ik verbanden die ik eerst niet zag.

Passies

Coachen en schrijven, mijn beide passies, heb ik gecombineerd: ik werk als online life- en transformatiecoach. Ik doe dat per mail en met behulp van schrijfopdrachten. Of verzoek soms met een gesprek. Zodat jij gaat leven zoals jij vanuit je essentie wilt.

Ik wil bovendien de helpende, helende en therapeutische werking van schrijven meer bekendheid geven. Door te schrijven luister je werkelijk naar jezelf, verbind je met jezelf en ontdek je je diepste waarheid.

Wunjo en Schrijf jezelf next level

Ik woon met mijn partner Peter in Drenthe. Sinds 2004 zijn we eigenaars van Wunjo (betekenis: vreugde en groei), een klein bedrijf in de zorg waarin we bijzondere kinderen en hun ouders begeleidden. Na 10 jaar bouwden we langzaam af en boden we 6 jaar diensten aan een andere zorginstelling.

Vreugde en groei zijn ook leidend in mijn nieuwe droom: Schrijf jezelf next level. Ik vraag je te schrijven over wat er in jou leeft: je mindset, emoties en gevoelens. Ik inspireer je naar meer balans, zelfkennis, zingeving en bewustzijn. Ik begeleid je naar meer verbinding met jezelf, dichter bij je Kern komen en naar je gevoel en intuïtie leven. Ik reik je informatie aan over zowel schrijven als over persoonlijke en spirituele groei. Ik stimuleer je te leven vanuit je hart en ziel. Jouw groei is het doel, schrijven het middel.

Ik schrijf graag met jou

Ik heb ruime ervaring opgedaan als begeleider en coach. En ik merk altijd weer dat het mij veel voldoening en vervulling geeft om mijn kennis, kunde en ervaring door te geven aan wie een laagje dieper in zichzelf wil kijken of een stap verder wil komen in ontwikkeling en levensgeluk.

Ik geloof dat ieder mens een liefdevolle kern met veel talenten en potentie heeft. Door het leven en daarna volgend zelfonderzoek en ontwikkeling komt die kern steeds meer tevoorschijn en gaat stralen. Het is mijn missie om mensen hierin te ondersteunen en begeleiden.

Lees wat anderen zeggen of lees meer over mij in mijn blogs

Contact

Wil je informatie hoe ik jou kan ondersteunen, zoek dan contact via onderstaande knop. Geef aan wat je zou willen en ik reageer snel.

Jij spreekt
Ik luister
Jij schrijft
Ik lees
 
Steeds meer
Luister jij
Naar jezelf
Steeds meer
Lees jij
 Jezelf
 
Steeds meer
Hoor jij wat jij zegt
Wat jij wilt, wat jij kunt
Wie jij bent
Wat jouw waarde is
 
Steeds meer
Heb jij oor en oog
Voor jou
 ***
Schrijf jezelf next level is onderdeel van WunjoWelZijn
Scroll naar boven