web analytics

Begeleiding bij rouw, verlies en gemis

Bij rouwbegeleiding focus je op de verwerking van een verlies. Dit kan het overlijden zijn van een dierbare of van een huisdier. Het kan ook het verlies zijn van je baan, je huis, je huwelijk en gezin, je gezondheid. Of het verlies van je droom, je wereldbeeld, je vertrouwen in iets wat eerst zeker en normaal leek. Elk verlies mag aandacht.

Ieder beleeft zijn of haar rouwproces anders. Vaak zijn er drie fases:

  • Het besef van het verlies
  • De pijn en het verdriet van het verlies toelaten en verwerken
  • Verder leven met het verlies

Deze fases kunnen door elkaar heen lopen en er kan sprake zijn van een ‘terugval. Hoe het proces zal verlopen, merk je pas gaandeweg. Wat je nodig hebt, weet je daardoor ook pas als het zover is.

Rouwbegeleiding

Voor wie?

Rouw- en verliesbegeleiding in combinatie met schrijven is voor iedereen die

  • iemand of iets heeft verloren en daardoor in een rouwproces zit. Ook geschikt bij een heftig veranderproces, wat ook altijd gepaard gaat met verlies.
  • het helpend en prettig vindt om hierover te schrijven
  • Daarbij graag een ‘luisterend oor’ wil, iemand die meeleest, meedenkt en meevoelt.

Wat geeft het jou?

Rouw- en verliesbegeleiding (rouwcounseling) betekent altijd dat er aandacht is voor jouw proces en jouw behoeften. Wat jij nodig hebt, is leidend. Het geeft jou de steun die je vraagt en die binnen onze mogelijkheden valt.

Hoe werkt het?

Je begint met  aangeven dat je rouwbegeleiding wilt via het contactformulier. Kies ‘info over rouwbegeleiding’ bij het onderwerp. Daarna maken we kennis met elkaar via de mail of de telefoon en bespreken wat je nodig hebt.

Misschien heb je eerst te weinig energie om lang te kunnen schrijven en heb je meer aan het sturen van korte berichtjes via WhatsApp. Toch wil je wel graag je verhaal en je emoties kwijt, zonder dat je je omgeving daar voortdurend mee belast. Dan kun je kiezen voor counseling light. Daarbij kun je zo vaak en zo kort of lang als je wilt mailen of appen om te delen. Ik reageer kort. Vaak dezelfde dag, maar in ieder geval binnen 48 uur.

Het kan dat je in een volgende fase juist langer wilt schrijven, bijvoorbeeld over of aan je dierbare. En dat je in de derde fase juist wilt onderzoeken hoe je verder kunt met je leven. In dat geval zou een traject van counseling medium en tot slot coaching voor de hand liggen. Maar het kan ook heel anders zijn.

We onderzoeken samen wat je eerst nodig hebt en nadat je hebt betaald begint het traject. Wanneer een stukje van het traject is afgerond, bepalen we samen wat verder nodig is. Rouw- en verliesbegeleiding is meestal langduriger dan andere counseling- of coachingstrajecten en het is extra op maat.

 

Wat mag je van mij verwachten?

Je mag van mij verwachten dat ik al je mails of appjes met aandacht, waardering, compassie  en zonder oordeel zal lezen en daar op zal reageren vanuit de kennis die ik als rouwtherapeut heb. Ik beantwoord al mijn mails persoonlijk. Ik mail bij counseling light uiterlijk binnen 48 uur (kort), behalve bij een technische storing of onvoorziene omstandigheden. Meestal reageer ik dezelfde dag. Bij counseling medium reageer ik twee keer per week uitgebreid.

Het maakt niet uit hoelang je proces duurt of hoe vaak je hetzelfde verhaal wilt vertellen. Iedere keer is dan nodig en je vertelt het nooit voor niets. Je mag van mij geduld verwachten en respect voor jouw pad.

Ik zie je als een gelijkwaardige gesprekspartner. Jij hebt je eigen antwoorden, ik heb de aandacht, de kennis en methoden. Op afstand loop ik een stukje met je mee en steun ik je in je proces, voor zolang als jij dat wilt.

Jouw mails of appjes deel ik met niemand en verwijder ik na afloop van jouw traject.

Wat kost het?

De kosten van rouw- en verliesbegeleiding zijn niet exact te geven omdat ieder traject anders is en ook de duur sterk verschilt. Uiteraard ben jij degene die bepaalt hoelang je de begeleiding wilt en in welke vorm. Voor een indicatie van de kosten kun je kijken bij counseling voor het eerste gedeelte van je rouw en bij coaching wanneer je zover bent om weer te kijken naar de toekomst.

Na twee maanden is een korting bespreekbaar, mede afhankelijk van jouw financiële draagkracht.

Zo bestel je

Rouwbegeleiding begint altijd met jouw wensen en behoeften. Aan de hand daarvan kijken we wat mogelijk is en maken we afspraken.

Gebruik het contactformulier om in een paar regels te vertellen waar je behoefte aan hebt en wat je zou willen.
Bij onderwerp kies je de optie ‘info over rouwbegeleiding’. Ik mail je binnen 48 uur terug. We maken eerst kennis via schrijven of bellen. Als jij en ik er een goed gevoel over hebben, starten we het traject. Je ontvangt dan eerst een mail over onze afspraken en de betaalwijze.

Ingrid:  ‘Dit is als een soort ‘dagboek’ met een lieve ziel, die luistert, begrijpt en troost.’

Schrijf jezelf next level is onderdeel van WunjoWelZijn

Scroll naar boven