web analytics
Schrijf jezelf next level logo

When you’re down and troubled.

And you need a helping hand

And nothing, nothing is going right

(Uit de song You’ve Got A Friend – Carole King)

Net als iedereen, ken jij het ook: soms ben je somber, terneergeslagen, bezorgd, in de war … Negatieve emoties horen bij het leven. Ze vertellen ons wat we niet willen.

Maar je voelt je niet prettig in die stemming. Je wordt er moe van. Apathisch, lamlendig, verdrietig. Je wilt dat het rotgevoel voorbij is.

Soms is het goed om dieper in het gevoel te duiken, het te onderzoeken en verwerken. Maar dat kun of wil je soms gewoon niet. Dan verlang je naar lichtheid, vrolijkheid, blijheid. Zonder lange gesprekken met vrienden of familie of door therapie.

Stel dat je je beter kunt voelen zonder moeilijke gesprekken

Als je je beter wilt voelen, blijer, dan ga je misschien afleiding zoeken. Bellen met een vriendin, op je telefoon scrollen, naar muziek luisteren.

Misschien ga je positieve affirmaties zeggen, mediteren of een natuurwandeling maken. Al die dingen helpen je een beetje, maar voor je het weet zak je opnieuw weg in een grauwe stemming.

Als coach met 25 jaar ervaring ben ik het gewend om gesprekken te voeren over allerlei onderwerpen. Vaak gaat het ook over emoties en gevoelens. Praten en delen helpt, dat is wel duidelijk. Het nadeel is alleen dat je er altijd iemand anders voor nodig hebt. Een veilig persoon die luistert en terug praat.

Een paar jaar geleden herontdekte ik het schrijven en sinds die tijd maak ik er zowel persoonlijk als in mijn coachingspraktijk volop gebruik van.

Jij en ik hebben als mens sterke gereedschappen in handen: onze focus en ons woord. Waar we de aandacht op richten groeit. Of dat nu iets positiefs of negatiefs is.

Je hebt wel oefening en discipline nodig om je aandacht vast te houden. Met tienduizenden gedachten (woorden) per dag door ons hoofd valt dat niet mee. Ongemerkt ben je toch vaak bezig met zaken die je niet wilt.

Intuïtief of flowschrijven is dan een sterk middel om je focus te houden. Bijvoorbeeld op blij zijn. Er zijn voordelen: je hebt er niemand anders voor nodig en je helpt jezelf in de richting die je wél wilt.

Schrijf je blij

De focus op een blij gevoel … door te schrijven

Schrijf je blij is een handreiking en beknopte handleiding waarin je leert hoe je flowschrijven toepast om:

– je stemming te verbeteren

– bewuster te leven

– meer dingen te doen waar je blij van wordt

Je krijgt uitleg over flowschrijven. Foutloos of netjes kunnen schrijven is daarbij niet nodig en ook niet belangrijk. Je leert het moeiteloos. Schrijven is alleen het middel. Het doel is je gemoedstoestand te verbeteren.

Je ontvangt daarvoor twaalf keer informatie, schrijfsuggesties en prompts die je helpen om blij en blijer te zijn. Je schrijft 5 tot 10 minuten per keer of langer als je dat fijn vindt.

Je ontvangt 12 mails verdeeld over 4 weken of alles in een bundel. Je schrijft over deze onderwerpen:

 • Wat is blij zijn en waar word jij blij van. (Week 1 op dag 1, 2 en 3)
 • Doen en leven waar je blij van wordt. (Week 2 op dag 4, 5 en 6)
 • Wat als je je even niet zo blij voelt. (Week 3 op dag 7, 8 en 9)
 • Blij zijn als prioriteit en levenshouding. (Week 4 op dag 10, 11, 12)

Het resultaat na 4 weken

  • je hebt ontdekt waar jij blij van wordt
  • door experimenteren heb je ervaren wat goed voor je werkt qua blij zijn
  • weet je dat blij zijn ook een kwestie van perspectief is
  • ken je je energieslurpers en je energiegevers
  • is je mindset veranderd
  • zingt je innerlijke criticus een toontje lager

Gwen zegt:

Door regelmatig te schrijven over blij zijn merkte ik dat ik me er vaker van bewust was hoe ik me voelde. En het is natuurlijk ook gewoon fijn om over positieve onderwerpen te schrijven.

Kies je vorm:

Kies voor vier weken lang 3 keer per week een mail in je digitale brievenbus om je blij te schrijven.

Liever geen mail maar een digitale bundel? Dat kan. Kies dan het e-book waarin alle mails zijn gebundeld.

Voor € 14,95 ontvang je de versie van je keuze.

Schrijf jezelf next level is onderdeel van WunjoWelZijn

Scroll naar boven