web analytics

Schrijven op vakantie

Wil je je vakantie of weekend niet alleen gebruiken om te ontspannen, maar ook om je leven een beetje bij te sturen of zelfs een nieuwe richting te geven? Precies daarvoor schreef ik de schrijfbundels Schrijven op vakantie. 😊 In deze bundels vind je inspirerende oefeningen waarmee je luistert naar jezelf via flowschrijven. En natuurlijk kun je het ook buiten je vakantie doen.

Vijf dagen achtereen ontvang je de vragen van die dag in je mailbox. Op de 5e dag krijg je alle vragen gebundeld in een e-book, de schrijfbundel. Je schrijft zonder na te denken en laat je leiden door je intuïtie en je hart. Zo kom je erachter wat je wilt behouden, veranderen of toevoegen aan je leven.

Met Schrijven op vakantie deel 1 schrijf je een uurtje per dag. Met deel 2 anderhalf uur.

Wanneer je beide combineert, maak je er je eigen schrijfretraite van. In deel 2 staan daarvoor ook nog extra oefeningen en tips.

E-book schrijven op vakantie deel 1
E- book Schrijven op vakantie deel 2

Bestel hieronder. Ga voor deel 1, deel 2 of bestel beide. Heb je een extra kortingscode dan kun je die bij het bestellen invullen.

Of lees onder de knoppen verder.

Met schrijven op vakantie geef je je leven een boost

Ken je dat? Je sleept je naar de vakantie en neemt je voor om het nooit meer zover te laten komen. Je besluit om liever voor jezelf te zijn, beter voor jezelf te zorgen, de dingen te doen die écht belangrijk voor je zijn. Dan ga je op vakantie, hebt eerst een week of langer nodig om bij te komen en rolt daarna zo je oude leven weer in.

Of zelfs als je je wél voldoende tijd en rust hebt in je leven, dan nog speelt je leven zich af volgens dezelfde gewoonten en patronen. Die zijn niet slecht, maar halen ook niet persé het beste in je naar boven. Soms kabbelt je leven zo’n beetje voort.

In beide gevallen geef je met wat extra aandacht een boost aan je leven. Het enige wat nodig is, is de moed om eerlijk naar jezelf te luisteren en de discipline om te beginnen met schrijven. Ben je één keer begonnen, dan gaat het meestal vanzelf.

Waarom schrijven?

Mijmeren en nadenken over je leven is nuttig, prettig en soms helend. De nadelen daarvan zijn dat je in kringetjes rond kunt gaan draaien, negatieve gedachten andere negatieve gedachten aantrekken zodat je gaat piekeren en dat er vaak geen actie op volgt. En zeg nou zelf: je ratio alleen is niet altijd de beste raadgever. Je gevoel, intuïtie en lichaamsbewustzijn zijn vaak creatiever en wijzer.

Een goed alternatief is mediteren. Ik probeer het dagelijks te doen. Het is fijn om naar binnen te gaan en te voelen. Maar het nadeel hiervan is dat je snel afgeleid kunt raken. De gedachten blijven komen en het is lastig ze er gewoon te laten zijn en voorbij te laten gaan. En ook hier volgt er geen actieplan.

In schrijven vond ik het beste van twee werelden: je mijmert, je mediteert en je wisselt af met nadenken en duidelijke stappen tot actie. Met flowschrijven (of intuïtief, meditatief, reflectief schrijven) ga je een laagje dieper dan alleen je mind en je hoort de ingevingen in jezelf die anders worden overschreeuwd.

Waarom schrijven op vakantie …

Je gaat op vakantie om uit te rusten, om bij te komen, om je vrij te voelen, om nieuwe omgevingen te ontdekken en andere dingen te doen. Dat is tenminste wat het meest gangbaar is. Je bent uit de waan van de dag en geniet daarvan.

Waarom zou je die kostbare tijd dan besteden aan schrijven? De tegenvraag is: als je tijdens je vakantie geen tijd geeft aan jezelf, aan je kwaliteit van leven, aan wat je écht wilt en nodig hebt, …… wanneer dan wel? Juist op vakantie, in die andere omgeving, kun je met meer afstand en overzicht naar je leven kijken. Juist nu heb je tijd om beter te luisteren naar jezelf en je gevoel.

De inhoud van de schrijfbundels

In de beide bundels vind je inspirerende oefeningen om te schrijven. Je schrijft zonder na te denken en laat je leiden door je intuïtie en je hart. Soms schrijf je juist wél met behulp van je verstand omdat de mix van gevoel en verstand heel handig is. Zo kom je erachter wat je wilt behouden, veranderen of toevoegen aan je leven.

Recreatie betekent herscheppen en dat is wat je gaat doen: je kijkt (naar binnen) waar in je leven je iets anders wilt creëren. In het klein of groot. Je doet dat in 5 dagen, al kun je natuurlijk altijd je eigen ritme kiezen.

Dit zijn de dagthema’s:

Dag 1 Hoe is het eigenlijk met mij?

Dag 2 Ruimte maken, wat mag weg?

Dag 3 Verlangens en wensen

Dag 4 Obstakels en opties

Dag 5 Hoe was het en hoe verder?

Je las het al: in Schrijven op vakantie deel 1 schrijf je een uurtje per dag. In deel 2 anderhalf uur. En wanneer je beide combineert, maak je er je eigen schrijfretraite van. In deel 2 staan daarvoor extra oefeningen en tips.

Een mooi document

Met Schrijven op vakantie ontdek je niet alleen meer over jezelf en wat je wilt in je leven, maar je houdt er ook een mooi document aan over. Lees het na een halfjaar eens over om te zien hoe je bent gegroeid als mens en welk effect het schrijven op je leven heeft gehad.

Bestel nu Schrijven op vakantie deel 1, deel 2 of beide, en maak je vakantie nog waardevoller. De hele maand augustus met 20% korting. Heb je extra een kortingscode dan kun je die bij het bestellen invullen.

Na aanmelding ontvang je een welkomstmail. Vanaf de dag erna krijg je 5 dagen lang dagelijkse oefeningen in je mailbox. En aan het eind het e-book/de schrijfbundel.

Veel plezier ermee en een fijne vakantie.

Schrijf jezelf next level is onderdeel van WunjoWelZijn

Scroll naar boven