web analytics

Sta even stil bij jezelf

Heb je vakantie of een paar dagen vrij?

Afb. e-book Sta even stil bij jezelf

Heb jij je ook naar de vakantie toe moeten slepen? Of loop je nu op je laatste benen tot je eindelijk vrij bent?

En wat ga jij na je vakantie eigenlijk doen? Stap je dan opnieuw in dezelfde situatie die je nu zo heeft gesloopt?

Veel mensen doen het op die manier. Helaas. En dat noemen we dan recreëren.

Van recreatie naar re-creatie?

De betekenis van recreëren is herscheppen. Her-scheppen. Dus opnieuw vorm geven aan iets, veranderen, vernieuwen. Een soort APK van je mentale gezondheid, je wensen, levensvragen en zingeving.

Maar écht re-creëren doe je pas als je in de vakantie even tijd neemt om stil te staan bij jezelf. Wanneer je aandacht hebt voor jezelf, reflecteert en je bezint. Weet jij het antwoord op deze vraag:

Leidt de weg die je volgt nog wel naar het doel dat jij wilt?

Sta even stil bij jezelf

Een makkelijk middel om dat te doen is (flow)schrijven.

Nu je vakantie hebt of een weekendje weg bent, ben je op afstand van je vertrouwde omgeving. Afstand geeft overzicht. Zo is het ook met schrijven: wat je op papier zet, heb je buiten je geplaatst, op afstand. Dat geeft ruimte in je hoofd.

In die ruimte en stilte, merk je dingen van jezelf op die zich normaal meer op de achtergrond houden. De stem of het gevoel van je intuïtie bijvoorbeeld. Of emoties die je wel ergens in je lichaam kunt voelen, maar wegduwt.

Een handleiding voor flowschrijven

Hoe moet je dan schrijven om die diepere laag in jezelf te kunnen horen?  Door zoveel mogelijk uit je hoofd te blijven en je innerlijke criticus te omzeilen. Dat kun je makkelijk leren.

Het doel van schrijven is in dit geval dus dat je in deze vakantie écht even tijd neemt om stil te staan bij jezelf, met je pen, zodat je ‘herschapen’ en herboren thuis komt van je vakantie. Waardoor je bewust je leven herschept op de manier die nu beter bij je past.

Schrijven op de camping

Het e-book is geschreven als voorproefje op de workshops voor Schrijven op de camping van begin augustus 2023 op camping ZomersBuiten aan de rand van Westerwolde (Groningen). In die workshops werd met behulp van ruim 50 schrijfvragen ontdekt hoe de deelnemers hun leven vollediger en diepgaander vorm wilden geven. Deze vragen zijn gebundeld in twee e-books.

Je kunt nu alvast beginnen met het gratis e-book Sta even stil bij jezelf.

Schrijf jezelf next level is onderdeel van WunjoWelZijn

Scroll naar boven