web analytics

Tijd voor balans, bewustwording en bezinning

Tijd voor balans, tijd voor bewustwording, tijd voor bezinning

Schrijf je bewust

 

De meeste mensen weten het wel: ze schieten er zelf vaak bij in. Ze zijn vaak de sluitpost. De verbinding met vrienden, kinderen, ouders, collega’s gaat vaak voor op de verbinding met hen zelf. De verplichtingen van werk en sociale verplichtingen gaan voor. Voor anderen ben je betrouwbaarder dan voor jezelf. Je kunt dan bewust tijd voor jezelf nemen. Bijvoorbeeld door de stilte te zoeken en te gaan schrijven.

Schrijven en bezinning

Schrijf je hoofd leeg en jezelf in balans

Wanneer je hoofd vol zit en je schrijft alles van je af, dan komt er rust. Op het papier of scherm zie je al schrijvend een kluwen aan gedachten ontstaan. Die kluwen zat in je hoofd, vulde je hersencapaciteit en zeulde je mee. Nu ben je het kwijt en kun je er naar kijken om overzicht te krijgen. Je verwerkt geleidelijk wat er gebeurde en geeft het een plek. Je komt op verhaal.

Je schrijft het van je af. Je brengt orde in de eerdere chaos, verschaft jezelf helderheid en beantwoordt verdiepende vragen. En dan, ‘zomaar’, ontdek je oplossingen of uitwegen die je eerst niet zag. Er ontstond ruimte in je brein waardoor je op nieuwe gedachten kwam.

Kijk eens bij: Lucht je hart .

Schrijvend vanuit je hart groei je naar persoonlijk leiderschap

Wanneer je wilt weten waarom je doet wat je doet, voelt wat je voelt, denkt wat je denkt, doe dan je eigen schrijfonderzoek.  Je ontdekt je eigen gebruiksaanwijzing en ziet waar je kansen liggen op verandering.  Je ziet dat je de regie over je leven terug kunt nemen.

Je ontdekt wat voor jou waardevol is, wat voor jou zin en betekenis geeft. Als je wilt beschrijf je wat je passie en je missie zijn. Je laat je leiden door je eigen behoeften in plaats van door je zelfoordelen.

Je ervaart welke emoties je niet onder controle hebt en welke gedachten je uit je evenwicht brengen. Ze weerhielden je de beste versie van jezelf te leven. Je ruimt oude pijn op, schrijft je hart vrij en wordt je eigen leider.

Schrijvend naar je diepten vind je zingeving en bewustwording. 

Wanneer je bezig bent met levensvragen als: wie ben ik, wat wil ik, waarom ben ik hier, hoe werkt het leven enzovoort, dan kun je al schrijvend een diepere laag in jezelf aanboren.

Je komt je ego tegen met zijn verdedigingsmechanismen. Je komt je angsten en kwetsbaarheden tegen.  Je werkt laag voor laag verder tot je terecht komt bij de stilte van jouw Zelf.

Je ervaart misschien dat het lijkt of iets door jou heen schrijft, het kwam niet uit je hoofd. Misschien schrijft dan een stem die al van kleins af moest zwijgen of de stem van oud verdriet dat nooit werd getroost. Schrijven wordt dan helend en maakt de weg vrij voor de diepere lagen in jou.

Wil je het samen doen?


Kijk dan eens bij Gratis op weg, Verken je verlangen of Mailcoaching en counseling.

 

Schrijf jezelf next level is onderdeel van WunjoWelZijn

 

Scroll naar boven